Sunuculuğunu Özkan Altınkaynak’ın yaptığı yaklaşık 1 buçuk saat süren programda yapılan, yapılacak tüm proje ve çalışmaları anlatan Başkan Vekili Sinan Aslan, göreve geldiği ilk günden itibaren İpekyolu’nun gelişimi ve daha modern bir hale gelmesi için projeler üretip hayata geçirdiğini belirtti.
Aslan, “Ben yaklaşık 13 yıllık mülki idare amiriyim. Edirne’de, Uşak’ta ve Diyarbakır’da çalıştım. Yaklaşık 3 yıldır, 2017’den beri de Van’ çalışıyorum. Daha önce Van’da Vali Yardımcılığı görevinde, Büyükşehir’de Genel Sekreterlik görevinde bulundum Şimdi de İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak şehrimize hizmet ediyoruz. Kesinlikle belediyecilik Kaymakamlıktan daha zordur. Çünkü Kaymakamlık veya Valilik bir devlet terbiyesiyle oluyor. Belediyecilikte tabi ki devlet terbiyesiyle oluyor. Ama belediyecilikte halkın istekleri, şikayetleri, halkın beklentileri daha fazla. Tabi belediyecilikte de yaptığınız çalışmaların hemen sonucunu alabiliyorsunuz. Bu yüzden çok kutsal ve çok değerli bir görev. Yaptığınız işlerin sonucunu görmek o kadar güzel bir duygu ki.” dedi.
“UFAK TEFEK ŞEYLERİN BÜYÜK HİZMETLERİN ÖNÜNE GEÇMEMESİ GEREKİYOR”
İpekyolu’nda birçok çalışma yapıldığını, bu çalışmaların bazı kesimler tarafından art niyetli bir şekilde eleştirildiğini ifade eden Başkan Vekili, “İpekyolu ilçemiz şehrin merkezi 330 bin nüfusu var. Ama günlük 500-600 bine çıkan bir potansiyeli var. İpekyolu demek, Van demek aslında. Büyükşehir Belediyemiz caddeleri onarmak için çalışmalar yaptı, biz de sokaklarda çalışıyoruz. Şehri modern bir kent statüsüne çıkarmak için canhıraş bir şekilde çalışıyoruz. Kentimize güzel kaldırımlar yapıyoruz bunu bile çok eleştirdiler. Pandemi döneminde neden yapmıyorsunuz diyorlar. Pandemi döneminde bunu nasıl yapacağız. Bunun bir ihale süreci var, şartları var. Bu işlerin yapımı en az 2-3 ay süre alıyor. Şu an cadde ve sokaklarımızda çok güzel çalışmalarımız var. Elbette eksiklerimiz de var ama yapılanların da hakkını vermek gerekiyor. Bazen art niyetli eleştiriler oluyor. İşte bunlara üzülüyorsunuz. Takdir beklerken, böyle haksız eleştiriler olunca üzülüyorsunuz. Ben eleştiriye çok açığımdır ve herkesin fikrini dinlerim. Ufak tefek şeylerin büyük hizmetlerin önüne geçmemesi gerekiyor.” diye konuştu.
“YÖNETİŞİM YÖNTEMİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Kaymakam Aslan, göreve geldiği andan itibaren ilçe esnafını sık aralıklarla ziyaret ettiğini kaydederek şöyle konuştu: “İpekyolu’nda göreve geldiğimiz günden beri esnaflarımızı ziyaret ediyorum. Bu esnaflarımızı ilgili müdürlerimizle beraber birebir dinliyoruz. Ben yaptım oldu şeklinde bir yönetim anlayışını benimsemiyoruz. Modern dünyanın yönetişim diye uyguladığı ve ihtiyaca en güzel cevap verebilecek yönetim tarzını onlarla uygulamak istiyorum. Örneğin, bu mahalleye park yapalım mı, bu yolu tek yön mü yapalım. Bütün bunları vatandaşlarımıza soruyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çok güzel geri dönüşler alıyorum. Samimiyetimizi görüyorlar. Belki vatandaşlarımız ilk başta şöyle düşündü. Gelip bizi dinleyip gidecek ama biz bu algıyı değiştirdik. Esnaflarımızı ziyaret ettiğimde zaten yapacağım şeyleri söylüyorum yapmayacağım şeyleri asla söylemiyorum. Pandemi sürecinden geçiyoruz. Esnaflarımız zor günler geçiriyorlar ve gerçekten haklılar. Çok üzülüyorum. Bazı iş yerleri var örneğin okey salonları, kahvehaneler bunlar siftah bile yapamıyor. Bu durum beni üzüyor, mahcup oluyorum. Devlet olarak, belediye olarak yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum.”
“DENETİMLERİMİZ YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Van’ın koronavirüs (kovid-19) tablosu ilgili de bilgi veren Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğlence mekanları erken kapatılıyor diye şikayet edenler oluyor. Aslında bu mekanlar saat 22.00’den sonra da açık. Oralarda neler oluyor bilmiyorsunuz. Maske yok, mesafe yok virüs kol geziyor. Sonra bu insanlar evlerine gidiyor ve bütün ailesine virüsü bulaştırıyor. Çok yüksek oranda bir bulaş söz konusu. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu yoluyla bu kararlar alınıyor. Bence bu kararlar yerinde kararlar. Bizim en azından bu kış dönemini bu şekilde atlatmamız gerekiyor. Van’da alınan tedbirlerle 1 ay öncesine kadar çok daha iyi durumdayız. Şu an İstanbul sıkıntılı. Van iyi şu an. Hem hastanemizdeki yoğun bakım ünitesinin doluluk oranı az hem de entübe hasta sayımız az. Bakanlıkların gönderdiği genelge kapsamında her hafta, her gün denetim yapıyoruz. Hiç kimsenin hayatını tehlikeye atma hakkımız yok. Gerekli cezaları da kesiyoruz. Bu süreçte sağlık çalışanlarının hepsi birer kahraman, hepsi başımızın tacı. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varlar.”
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KOORDİNELİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Vekili Sinan Aslan, İpekyolu Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek, “ Büyükşehir Belediyesi sağ olsun ilçemize çok büyük yatırımlar götürdü. Büyükşehir Belediyesiyle koordineli şekilde çalışıyoruz. Maraş, Milli Egemenlik, Hacıbekir ve Cumhuriyet Caddesi çok büyük bir değişime uğradı. Kışın buralarda doğru dürüst yürünmüyordu. Kayıp düşüyorduk, buralarda küçük ilçelerdekine benzer kaldırımlar vardı. Şu an buralar çok şık oldu. Cumhuriyet ile Maraş’a sıkışmışız, alternatif caddeler yapmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte Şabaniyeyi, Sıhkeyi, Suvaroğlunu, Zübeyde Hanım ve Gölbaşını da prestijli caddelerimize katacağız. Buraları da şehrin prestijli caddeleri yapacağız. Bazen esnaflarımız küçücük yere 20 bin, 30 bin kira veriyorlar. Bizim bu esnaflara alternatif sokaklar ve caddeler yapmamız gerekiyor. Benim hayalim Şabaniye Mahallesini İki Nisan gibi yapabilmek. Bu mahallemizde 30 metrelik yolumuz var. Oradan Kaleye yol açılacak. Gölbaşı Caddesi o kadar güzel ki burada binalar yeni yapılmış, geniş bir yol var, kaldırımlar düzgün. Bana göre şehrin en prestijli yeri. Cumhuriyet Caddesinin altındaki sokakları ve Maraş Caddesi ile kesişen sokakları Butik Sokak haline getireceğiz. Sanat Parkında çalışmalara başladık. Burada bir park yapılmış ama sonradan kaderine terk edilmiş. Bir sokakta eğer kadınlar yürüyemiyorsa ya da o sokak üçüncü dünya ülkesi görünümündeyse o şehir kusura bakmayın benim için büyük şehir değildir. Sanat Sokağında kazmayı vurduk, inşaat sezonu Kasım-Aralık gibi bitiyor. Bizde kışın ara vereceğiz ve Martın sonunda tekrar başlayacağız. Sanat sokağımız standartların üstünde bir yer olacak. Sanat Sokağı ile bağlantılı bütün sokaklarda çalışma yapacağız. Sanat Sokağında büyükşehirin ilk sanat galerisini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
“BURAYI 100 ORTAKLI BİR ARSA GİBİ DÜŞÜNÜN”
Kent Meydanının yapılmasının önünde hukuki engellerin olduğunu anlatan Aslan, şu ifadelere yer verdi: “Kent Meydanı ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Orası çok güzel bir yeşil alan olacaktı ama daha sonrasında bunu mahkemeye götürdüler iptal ettirdiler. Şu an hukuki bir süreç var. Buradaki AVM ile de ilgili insanlarımız birçok şey diyor ama buranın çok ortaklı bir yapısı var. Burada bir şey yapmak kolay değil. Adamın AVM’de bir dükkânı var bütün her şeyin önünü tıkıyor. Burayı yüz ortaklı bir arsa gibi düşünün. Oraya bir yapı inşa etmek ne kadar zorsa buradaki AVM’nin durumu da öyledir. Gönül ister ki Van’ımızın en güzel yerinde olan bu AVM şehrimize hizmet etsin. Her şey göründüğü gibi değil, büyükşehir belediyemizin, Sayın Valimizin orayla ilgili çok büyük gayretleri var.”
“GÜZEL BİR MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”
Başkan Vekili Sinan Aslan, eski Devlet Hastanesi yerinin büyük gayretlerle yeşil alan olarak kazandırıldığını söyledi. Aslan, konuyla ilgili şöyle konuştu: “ Eski Devlet Hastanesinin yeri şehrin en değerli yerlerinden biri. Burada Vali beye teşekkür ediyorum. Çünkü en büyük emek onundur. Valimiz Ankara’da bir toplantıda Sayın Bakanımıza durumu izah etti. Van’ın yeşil alana ihtiyacının olduğunu söyledi. Çünkü ora TOKİ’ye ait ve TOKİ kolay kolay karşılıksız bir yeri vermez. Ora 60 milyon TL değerinde bir arazi. Çevre ve Şehircilik Bakanımız yoğun şekilde ilgilendi ve güzel bir ‘Millet Bahçesi’ için yerimiz oldu. Projesi yapılıyor. Buranın İpekyolu’nda olması bizim için ayrıca gurur verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
“HAYALİMİZ ÇEVRE YOLUNA KAVUŞMAK”
Van’ın en önemli problemlerinden olan Çevre Yoluyla ilgili de bilgiler veren Kaymakam Aslan, “Biz İpekyolu Belediyesi olarak şehrin merkezinde 10 kilometreye yakın sıfır yol açtık. Büyükşehir Belediyesi ile çalışmamız var. Şabaniye Mahallesi’nin altından Kaleye kadar yol açtık. Ben 3 yıldır burada çalışıyorum. Benim gördüğüm en büyük problemlerin başında gençlerin istihdamı ve trafik sorunu geliyor. Buradan eve gidene kadar 11 trafik lambasına takılıyorum. İnşallah hayalimiz çevreyoluna kavuşmak. Bu yolun 3 merkez ilçede de ayağı var. Bu yolun geçtiği alanlar şu an tarla. Bizim insanımız da bu yolla ilgili problemler çıkarıyor. Burada bir vatandaşımızın tarlası var diyelim. Dönümü 1 kuruş ise olacak 10 bin TL ama hala doyumsuz davrananlar var. Buna benzer durumlar yüzünden orası 10 yıldır erteleniyor. Bu çevre yolunu artık suiistimal ediliyor. Çevre yolu açılsa buralarda yeni yerleşim alanları olsa, çok daha iyi olur. Çevre Yolu ile ilgili bu yıl belki 3 yıllık bir mesafe alındı.” dedi.
ASLAN: HUKUKA VE MEVZUATA UYGUN ÇALIŞIYORUZ
Van’ın deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Vekili Aslan, imar ile ilgili konularda taviz vermediklerini anlatarak, şöyle konuştu: “2011’den sonra bizim imar planlarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış. Bununla ilgili 3 merkez ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin çalışması var. Çünkü burada mağdur edilen vatandaşlarımız da var. Çalışmalar yapılıyor. Tabi imar genel anlamıyla sıkıntılı bir konulu. İnsanları tatmin edemiyorsunuz. İnsanlar memnun da olmuyor. Bizim taviz vermememiz gereken en önemli konu aslında imar. Çünkü yakın zamanda İzmir depremini yaşadık ama insanlar bunları unutuyor. Van acı çeken, deprem yaşayan bir il olmasına rağmen bazı vatandaşlarımız 5 kat olan yere 7 kat, 7 kat olması gereken yere 9 kat imar almaya çalışıyor. Biz bunu yaparsak yarın, öbür gün nasıl hesap vereceğiz. Biz İpekyolu Belediyesi olarak duruşumuzu gösteriyoruz. Ekibimizle beraber imar ile ilgili konularda taviz vermiyoruz. Hukuka ve mevzuata uygun çalışıyoruz. Vatandaşlarımız imarla ilgili şehirdeki birkaç kötü örnekle yanıma geliyor. Bende diyorum ki ‘Kötü örnek emsal olmaz.’”
“BALIKÇILAR ÇARŞISI YAPACAĞIZ”
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, balıkçı esnafı ve seyyar satıcılar için proje ürettiklerini de belirterek, “Akköprü Parkına balıkçılarımız için çarşı yapacağız. Orada Sakatçılar çarşısı da var zaten. Dolmuşların depolama alanını da yine buraya kaydıracağız. Koçibey Caddesi’nde keşmekeş var bunu çözeceğiz. Önümüzdeki sene Mayıs ayında butik bir balıkçılar çarşısını hizmete alacağız. Esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde en çok yakındıkları konulardan biri de seyyar satıcılar. Seyyarlarımız için Çohaz Petrol civarında ve İskele’de semt pazarları yapmayı planlıyoruz. Pandemi döneminden ötürü seyyar satıcılara sert bir şekilde davranmadık. Çünkü bu bizim sosyal meselemiz. Tabi şu demek değil seyyar haklı. Bazen bakıyorsunuz adam caddede koskoca manav açmış. Bu durum da kabul edilemez. Çözüm üretmek gerekiyor.” diye belirtti.
“BU SAAT OLAYINI TAM OTURTAMADIK”
Vatandaşların çöpleri dışarıya gelişe güzel bir şekilde bıraktığını, bu durumun kent kültürüne yakışmadığını aktaran Aslan, sözlerine şöyle devam etti: “Yakın sürede birçok yere çöp kovalara bırakılacak. Bazı mahalle ve sokaklara güvenlik açısından çöp konteynerleri bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızın da uyması gereken kurallar var ama maalesef uymuyorlar. Çöpleri çıkarma saatleri var. Bu saatlere uymaları için bilgilendirici broşür dağıttık ama uymuyorlar. Günün her saati çöp toplanmaz. Arkadaşlarımız geceden sabaha kadar çöp topluyor. Maalesef bu saat olayını tam oturtmadık. Vatandaşlar sonra şikayet ediyor. Belediye çöp toplamadı diyorlar. Oysa durum bu değil, hemşehrilerimiz bize yardımcı olsun. Çöp bırakma saatlerine uysunlar.”
“EMNİYET VE ZABITA GEREKLİ DENETİMLERİ YAPIYOR”
Kaymakam Aslan, özel halk otobüsleriyle ilgili şikayetler aldıklarını, bu durumun eğitimle çözüleceğini ifade ederek, “Özel Halk Otobüsü ve minibüsçülerle ilgili maalesef problemler oluyor. Bazen trafiği alt üst ediyorlar. Bu durum eğitim ile ilgili. İçlerinde gerçekten bu işi hakkıyla yapan çok düzgün insanlar var ama çok kötü örnekler de var. Emniyet olarak, zabıta olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama bir otokontrol olmalıdır. Bütün denetimlere rağmen en iyisi böyle oluyor. Bazıları tam kavşakta, bazıları ise tam yeşil ışıkta duruyor. Böyle olmaz acil hastası olan, acil işi olan var. Biraz saygı olması gerekiyor, hem kendine hem müşterilere hem de trafiktekilere. Vatandaşlarımız da duraklarda beklemiyor maalesef orada da problem var.” dedi.
“EĞİTİM KÖŞKLERİMİZİN SAYISIN ARTTIRACAĞIZ”
İpekyolu Belediyesi’nin yeşil alana çok önem verdiğini sözlerine ekleyen Aslan, şöyle konuştu: “Hizmet binamızın olduğu alana makul bir kira ödüyoruz. Ama belediyelerin kurumsallaşması adına, kimliklerinin oturması adına binaların da çok önemi var. Ben geldiğimde zaten bu binadaydık. Zaten belli de bir anlaşma var. Birkaç tane alternatif yerimiz var. Kültür Sarayının yukarısında hatta projemizde bitti. İlerleyen zamanlarda şehrin kimliğine de katkısı olacak bir bina yapmamız gerekiyor. Kent Park 6 dönümlük bir yer, hemen yanında 8 dönümlük bir yeri daha yeşil alan olarak kazandırdık. Bura üniversitenin yeriydi. Sağ olsun üniversite rektörümüz de bize yardımcı oldu. Parkın içindeki yapıyı da eğitim köşkü yapıyoruz. Türkiye’de bir ilk olacak bu. Çok şık, çocukların, gençlerin içine girmek isteyecekleri, kendi alanlarının olduğu bir ortam hazırlıyoruz. Gençlerimiz çok önemsiyoruz. Şehrin en güzel yerlerinden birine onlar için eğitim köşkü yapıyoruz. Burada gençlerimiz rahat şekilde ders çalışabilecek. Haftanın belli günleri branş hocaları gelecek. Burada gençlerimize çay, kahve ikram edeceğiz. Gençlerimiz gelsinler buraya kaç saat çalışacaksalar çalışsınlar. Ben bu köşklerin sayısını önümüzdeki sene 7’ye, 8’e çıkarmayı planlıyorum. En çok önemsediğim hizmetlerden biri budur.”
ASLAN: HAYALİM HER KÖYDE TAKIM KURMAKTI
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, belediyenin sportif faaliyetlerle ilgili birçok proje geliştirdiğini aktardı. Aslan, “Ben sporu çok seviyorum, 30 kırsal mahallemizde semt sahası yapıyoruz. Hepsinde bir tane semt sahası yapacağız. 15 mahallede yer problemini çözdük ve inşa çalışmaları başladı. Karşıyaka’da spor kompleksimiz var. Berivan Kültür Merkezinin altında yerimiz var. Sahil Bandı yapıyoruz. Orada da çok güzel spor alanları yapacağız. Biz 38 takımlı futbol ligi kurduk. Bu liglerimizi de 12-16 yaş, 16 ve üzeri diye. Benim hayalim her köyde takım kurmak. Bu pandemi olmasaydı, köylere gidip maç yapacaktım. Kızlarımıza yönelik de takımlar kuracağız. Voleybol ve Basketbol ligi yapacağız. Spor akademimizdeki birçok öğrencimize spor malzemeleri verdik.” diye konuştu.
“BU DERGİLERDE ÇOK KIYMETLİ BİLGİLER VAR”
Belediyenin kültürel faaliyetler kapsamında farklı dergiler yayımladığını da ifade eden Aslan, şöyle devam etti: “ Belediyemize ait 4 dergi var. Çocuk, gençlik, kültür ve kadın dergimiz var. Bu dergiler kültürümüze, örf adetlerimize uygun. Bu dergilerimiz tarihe şahitlik edecek. Burada çok kıymetli bilgiler var. Dergilerimizi basın mensuplarına gönderiyoruz. Dışarıdaki Vanlı STK’lara gönderiyoruz. O kadar mutlu oluyorlar ki. Ekibimiz var, bu dergilerimiz nereye gönderilmesi gerekiyorsa belirliyoruz ve gönderiyoruz.”
“BU KOMPLEKSİMİZ İÇİNDE BİRÇOK İLKİ BARINDARACAK”
Kaymakam Aslan, pandemiden dolayı birçok etkinliğin ve faaliyetin iptal edildiğini belirterek, “Engelsiz Yaşam Akademimiz şu an pandemiden dolayı faal değil. Oradaki engelli kardeşlerimiz için korona virüs büyük bir risk teşkil ediyor. İlerleyen süreçte orayı faal hale getireceğiz. Orası için de güzel düşüncelerimiz, projelerimiz var. Orada İpek Park adı altında bir kompleks yapıyoruz. Engelsiz kafemizi de oraya taşıyacağız. Bu kompleksimiz içinde birçok ilki barındıracak. Çok şansızız aslında. Bu pandemi belimizi kırdı. Her mahallede açık hava sinemaları olacaktı. Bende katılacaktım, çocuklarımızla film izleyecektik. Köylerde tiyatrolar, konserler düzenleyecektik. Ulusal çapta sanatçılarla anlaştık, konserler düzenleyecektik ki pandemi patladı.” diye konuştu.
ASLAN: KIŞ AYLARINA HAZIRLIKLIYIZ
Belediye olarak kış aylarına hazırlık olduklarını söyleyen Aslan, “Ailem İstanbul’da, ben orada büyüdüm. Bazen 1 hafta arabamızı çıkaramıyorduk. Biz geçen kış 10 bin kamyon kar taşımız. Bırakın ana arterleri, ara sokakları bile temizledik. Kışa hazırlıklıyız, makinalarımız hazır. Ufak tefek problemler olabilir. Geçen seneden tecrübelerimiz de var. İnşallah bu sene büyük problemler yaşayamıyoruz. Küçücük sokaklara araçları park ediyorlar. Biz bu sokaklara greyderi nasıl sokalım. İnanın 400 personelimiz günlerce uyumadan kar taşıdı. Diğer belediyeler gibi değiliz. Diğer belediyeler loderle, greyderle yol açıyor. Bizim öyle değil ki şehrin merkezi, kalbi burası. Çalışanlarımız geçen kış çok ama çok emek verdi.” diye belirtti.
“SAHİL BANDIMIZ ÇOK KAPSAMLI OLACAK”
Başkan Vekili Aslan, yapacakları sahil bandının çok kapsamlı olduğunu ifade ederek, “Van Gölü kenarında, hemen tarihi Van kalesinin arkasında 2.8 kilometrelik sahil bandı yapıyoruz. Şehrin en güzel yerlerinden biri orayı tamamen yeşil alan, günü birlik tesis yapacağız. Bu sahil bandımız çok kapsamlı olacak. Gölün içinde bir restoran yapmayı planlıyoruz. İskeleler, yürüyüş alanları olacak. Hatta orada bir teleferik hayalim var. Yetişir mi bilmem ama bizden sora kim gelecekse, kim Van’a hizmet etmek istiyorsa bunu yapabilir. Bu projelerin hepsi programımızda var. “ diye konuştu.
“UMARIM EN KISA SÜREDE KAPIKÖY AÇILIYOR”
Kapıköy Sınır Kapısının Van ekonomisi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Vekili Aslan, “Milletin en büyük beklentisi Kapıköy’ün açılması ve İranlıların gelmesidir. Ticaret Odası da her defasında ifade ediyor. Onların da çok büyük talebi var. Vali Bey’de ekibiyle birlikte esnaflarımızın talebini bakanlığa iletti. İran’da virüs ne aşamada, verileri doğru açıklıyorlar mı bilmiyoruz. Devlet o yüzden kapıyı kapatarak önlem aldı. Ama İranlılar da Van’ımızın bir gerçeği. İranlı turistler Van ekonomisinin adeta bel kemiği. Kafesinden restoranına, mağazasından tur şirketine, otelcisine kadar herkesin ortak talebi var. Kapı açılsın. Umarım en kısa sürede açılır. Ama burada önemli olan nokta şu gelen turisti kaz gibi görüp, yolmaya kalkışmak doğru değil. Sonra bu turisti kaybedersiniz ve bu turistler İstanbul’a, Antalya’ya, Erzurum’a gider. Bir de bazıları diyor ki İranlı sanatçılar burada neden konser veriyor. Bu sanatçılar İstanbul’da konser verince bir şey olmuyor da Van’da verince mi oluyor. Bunu da aşmamız gerekiyor. Bakış açımız dar olmamalı. Bir senelik süre gösterdi ki İranlılar bizim için, ticaretimiz, ekonomimiz için çok önemli. İranlı turistlere karşı nezaketli olsunlar” şeklinde sözlerini sonlandırdı.