Aslan, OSB'ye yatırıma davet etti ve ekledi; "Üretimi büyüteceğiz, istihdama katkı sunacağız"

Aslan, OSB'ye yatırıma davet etti ve ekledi; "Üretimi büyüteceğiz, istihdama katkı sunacağız"
29 Mart 2019

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, OSB'de alt yapısı biten 4’üncü etap ile DAKA tarafından planlaması yapılan ve kısa bir zaman içerisinde Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) üzerinden ihalesi yapılacak olan 100 hektarlık 'Tekstil Bölgesi'ni de içinde bulunduran 277 hektarlık 5’inci etap hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Söz konusu her iki etabın faaliyete geçtikten sonra ilin ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Aslan; “Bu ilin üretimine ve istihdamına katkı sunacak, ülke  ekonomisinin büyümesine yönelik çaba harcayan, bu yönde üretim yapan bütün firmaları buraya yatırıma bekliyoruz. Bütün bu firmalara tahsis edecek yerlerimiz ve onların üretim kapasitelerine göre de dizayn edilen parsellerimiz mevcut. Bunları bu sene içerisinde peyder pey devam ettirip sonuçlandıracağız. Bizim burada hedefimiz yerli üretimi büyütmek, ekonomiyi güçlendirmek ve istihdam olanakları sağlamaktır. Özellikle 2. etap Tekstil Kent ile istihdama ciddi bir katkı sunulacaktır” dedi. 

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Van OSB'nin sürekli sürekli geliştiğine işaret ederek; “Son bir yıl içerisinde 5 tane tekstil firmamız açıldı, bunlar üretim yapıyo. Bunun dışında çelik kapı üretimi yapacak bir firmamıza yer verdik, onlar da 2018 yılında fabrika inşaatına başladılar. İnşallah bu yıl içinde bitirip çelik kapı üretimine başlayacaklar. Yine traktör malzemelerini üretecek bir firmamız var, onlara yer verdik. Bunlar da kısa bir süre sonra üretime başlayacaklar” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ YERLİ ÜRETİMİ BÜYÜTMEK”

Hedeflerinin yerli üretimi büyütmek olduğunu ifade eden  Aslan, bununla beraber istihdama çok ciddi bir katkı sunmayı da hedef edindiklerini söyledi.

Aslan; "4’üncü etabımız 60 hektar alan üzerine kurulmuş bir bölgemiz. 23 tane sanayi parselinden oluşuyor. Bir kaç tane parselimiz büyük çaplı üretimler içindir. Biz bu büyük parselleri sonuna kadar bekleteceğiz, eğer çok büyük çaplı üretimler gelirse onlara ayıracağız. Şayet normal üretimlerle devam edeceksek tekrar parselleyip firmaların üretim güçlerine göre dağıtacağız. Muhtemelen 30 civarında firmaya yer tahsis etmiş olacağız. Firmalar taksitlerini bitirdikten sonra da zaten 1 yıllık süre içerisinde üretime geçme taahüdü alıyoruz. Bizim bu etabımızın 30.11.2018 itibari ile bütün alt yapıları tamamlandı. Bunların dağıtımına başladık, son müteşşebbis heyet toplantımızda da 15 firmamıza yer tahsisi yaptık. Bu firmalarımızın hepsi de şuan mevcut üretimleri olan, özellikle İŞGEM’de kendilerini kanıtlamış olan, üretimlerini piyasaya tanıtan, belli pazarı ve belli üretim hacimleri olan ve İŞGEM’in artık kendilerine yetersiz geldiği firmalarımız. Onları Organize Sanayi Bölgemize taşıyacağız. 4. etabımıza bir çok başvuru vardı, bunların hepsini değerlendirdik, üretim kapasitelerine, üretimlerin stratejik boyutlarına, ihracata yönelik çalışmalarına, dolayısıyla yerli ve milli üretim kodlamasına, istihdam durumlarına, bunların hepsine baktık. Bilindiği üzere bölgemizde en çok üzerinde durulan konulardan biri istihdam noktasıdır. Çünkü ilimiz çok ciddi bir genç işsiz barındırıyor. Bunun için de çok ciddi bir istihdam alanı oluşturmamız lazım. Dolayısıyla başvuru yapan firmaların bu özelliklerine baktık ve 11 firmamıza yer tahsisinde bulunduk. Yine aynı şekilde başvurular var, bunları şuan komisyonumuzda değerlendiriyoruz. Allah’ın izni ile bu ilin üretimine ve istihdamına katkı sunacak, ülke  ekonomisinin büyümesine yönelik çaba harcayan, bu yönde üretim yapan bütün firmaları bekliyoruz. Bütün bu firmalara tahsis edecek yerlerimiz ve onların üretim kapasitelerine göre de dizayn edilen parsellerimiz mevcut. Bunları bu sene içerisinde peyder pey devam ettirip sonuçlandıracağız. Bizim burada hedefimiz yerli üretimi büyütmek, ekonomiyi güçlendirmek ve istihdam olanakları sağlamaktır” şeklinde konuştu.

“TEKSTİL KENT'LE HEDEF 10 - 15 BİN İSTİHDAM"

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, OSB'nin sürekli büyüyen ve gelişen bir durumda olduğunu ifade etti.

Aslan, şunları söyledi; "4. etabımızın tahsisleri devam ederken 277 hektarla 5’inci etabımız var ve bu etabımız da mevcut 4. etabımızdan da daha büyük. 5’inci etabımızın 100 hektarlık alanını “tekstil bölgesi” ilan ettik. Bundan bir, bir buçuk ay önce bizim müteşebbis heyet toplantımız vardı, bunun da kararını aldık, gerekli yerlere bildirdik. Bilindiği üzere mevcut bir tekstil kentimiz var ve 15 fabrikamız orada üretimine devam ediyor. Bu bölgemizde artık yeni üretim alanı açma imkânı kalmadı, tekstil kentimizin de fiziki koşullarından dolayı büyüme şansı pek yok. Biz de bu yüzden tekstil kentimizin 2’inci etabını organize sanayi bölgemizin içinde, çevre yoluna sınır olacak şekilde yapalım, burayı tekstil bölgesi ilan edelim dedik ve ilan ettik. DAKA bunun planlamasını yaptı ve kaynağını ayırdı. Şuan kaynağı hazır, İnşallah kısa bir zaman içerisinde Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) üzerinden ihalesi yapılacak. Yine bu bölgemizde de tüm alt yapıları ile birlikte sosyal tesisler ve eğitim alanları oluşturulacak. Bunlar hazır olduktan sonra tekrar organize sanayi bölgemize devredilecek. Bizler yine arsa tahsis komisyonumuzla orayı yani o bölgemizi sadece tekstilcilere tahsis edeceğiz. Burada hedefimiz 10-15 bin arası bir istihdam sağlamak, çünkü o bölgede en az 50-55 fabrika kurulacak. İnşallah bu da ilimizin üretimine, özellikle istihdamına çok ciddi katkı sunacaktır. Daha önce de ifade ettiğim gibi bizim 5’inci etabımız 277 hektardan oluşuyor, organize sanayi bölgemizin tamamı 508 hektardır. 1’inci etabımız 67 hektar, 2’inci etabımız 60 hektar, 3’üncü etabımız 44 hektar, 4’üncü etabımız  60 hektar ve 5’inci etabımız ise 277 hektardır. Yani 5’inci etabımız diğer 4 etabımızdan daha büyük bir alandır. Son bir yıl içerisinde 5 tane tekstil firmamız açıldı, bunlar üretim yapıyor. Bunun dışında çelik kapı üretimi yapacak bir firmamıza yer verdik, onlar da 2018 yılında fabrika inşaatına başladılar. İnşallah bu yıl içinde bitirip çelik kapı üretimine başlayacaklar. Yine traktör malzemelerini üretecek bir firmamız var, onlara yer verdik, onlar da kısa bir süre sonra üretime başlayacaklar."

Prestij Haber: M. Selim Kurt

DİĞER HABERLER

Copyright © 2017 İlaç Radyo Her Hakkı Saklıdır İlaç Radyo Bir Altınradyo ve Tv Yayıncılık A.Ş. Kuruluşudur